Poznawali tajniki włoskiej kuchni „od kuchni” i zdobywali doświadczenie od najlepszych. Grupa ponad 30 uczniów z Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Pszczelej Woli zakończyła staże w Spoleto w ramach projektu ERASMUS+.
– Nauczyłam się dużo o makaronie, pracowałam także przy truflach – chwali się jedna z uczestniczek stażu.
– Dziś odbyło się podsumowanie 2-letniego projektu, który szkoła realizowała. Jego celem było zdobycie przez młodzież umiejętności odnajdywania się w nowym środowisku, w sytuacjach w których jeszcze nie byli – mówi wicedyrektor Zespołu Szkół Rolniczych w Pszczelej Woli, Anna Szcześniak.
Koszty związane z udziałem w projekcie, między innymi kurs językowy, pedagogiczny i kulturowy oraz z organizacją stażu zostały sfinansowane ze środków programu ERASMUS+.
MMaks
Fot. pixabay.com