Lublin: pierogi świętego Jacka chwalone przez degustujących

img 0835 7

Na pyszne pierogi świętego Jacka zapraszają ojcowie dominikanie ze Starego Miasta w Lublinie. Tradycyjnie przy okazji Jarmarku Jagiellońskiego sprzedają pierogi, a dochód przeznaczają na remont bazyliki.

– Przez cały tydzień nasi przyjaciele lepili te smaczne pierogi – mówi przeor klasztoru dominikanów, ojciec Grzegorz Kluz.

Pierogi można kupić na wynos, ale także zjeść je na ciepło, na miejscu – w krużgankach bazyliki.

Wyroby smakują degustującym je turystom i mieszkańcom Lublina.

– Bardzo dobre pierogi. Takie tradycyjne, myślę, że warte polecenia. Ciesze się, że tutaj przyszłam – powiedziano Radiu Lublin.

Pierogi można kupić do godziny 16.00, o ile wcześniej ich nie zabraknie – zastrzegają dominikanie.

PaSe

Fot. Mirosław Trembecki

Exit mobile version