Co zrobić z resztkami (a czasem – jak się okazuje – z całkiem dużymi ilościami…) jedzenia w lodowce i spiżarni? Po świętach dojadamy, wciskamy domowym zwierzętom albo wyrzucamy. A przecież nie jest ono stare, zepsute czy niedobre. Można to jedzenie oddać bardziej potrzebującym lub… wrzucić do fritaty. Mają Państwo sprawdzone sposoby na wykorzystanie świątecznych smakołyków? Czekam: drugapolowadnia@archiwum.radio.lublin.pl.
Kamila Oleszczuk z kawiarni Kawka podpowie nam sok, koktajl, herbatkę, a nawet kawę, która będzie żywieniowym zbawieniem po świętach…
Do piątku w „Drugiej połowie dnia” rozdajemy dwuosobowe zaproszenia na Sylwestra. Zapraszamy tam, gdzie wyśmienite jedzenie i dobra muzyka.
Agnieszka Krawiec, zapraszam po godz. 13.00.
Fot. pixabay.com