Statuetki „Wojewódzkiego Lidera Smaku” rozdane. Podczas tegorocznej edycji konkursu wyróżnienia i certyfikaty powędrowały do 17 różnego rodzaju regionalnych produktów. Jednym z nich jest chleb gryczany produkowany przez Powszechną Spółdzielnie Spożywców „ROBOTNIK” w Zamościu. – To dla nas ogromne zaskoczenie – mówi dyrektor ds. marketingu, Małgorzata Wołoch. – Ta nagroda jest dla nas i naszych pracowników bardzo ważna.
Wyróżnienia przyznano łącznie w 10 kategoriach. Wyroby piekarskie, cukiernicze czy makarony – to tylko niektóre z nich. – Poziom w tym roku był naprawdę bardzo wysoki, a braliśmy pod uwagę różne aspekty – mówi przewodnicząca kapituły oceniającej, Barbara Baraniak. – Nie ulega wątpliwości, że dla każdego konsumenta najważniejszy jest smak. Ważny jest również wygląd, sposób podania, zapach – dodaje.
Wyróżnienia i nagrody „Wojewódzkiego Lidera Smaku” w tym roku przyznano już po raz 13. Organizatorem wydarzenia jest Regionalna Izba Gospodarcza w Lublinie.
MaTo
Na zdjęciach: Wojewódzki Lider Smaku, Jakubowice Konińskie, 09.05.2018, fot. Piotr Michalski
Ta witryna wykorzystuje cookie. Kontynuując przeglądanie wyrażasz zgodę na używanie plików cookie. Zachęcamy do odwiedzenia naszej strony Polityki prywatności. Rozumiem