W Lublinie trwa Wege Festiwal. Przyjechali miłośnicy bezmięsnej kuchni z całej Polski, a gotują kucharze z całego świata. Skosztować można m.in. kuchni indyjskiej, gruzińskiej, meksykańskiej, wietnamskiej. A także… wegańskich lodów z Krakowa.
– To pyszne, zdrowe i sycące jedzenie – mówi organizator Wege Festiwalu, Ewa Ryszewska. – Mamy kuchnię orientalną, uliczną, bardzo dobre ciasta, lody, sosy z papryczek habanero.
– Uwielbiamy tę urozmaiconą kuchnię, trochę dla zdrowia, trochę dla ekologii, a przede wszystkim z powodów etycznych – mówią Andrzej i Dominika Jakubiec z Lublina.
ZOBACZ ZDJĘCIA: Wege Festiwal, Lublin, 22.06.2019, fot. Piotr Michalski
Wege Festiwal w klubie „Radość” przy ul. Bernardyńskiej w Lublinie potrwa w sobotę do godziny 20.00. A w niedzielę od 12.00 do 19.00.
PaSe / opr. ToMa
Fot. Piotr Michalski