Jakie smakołyki mogli zjeść lublinianie podczas tegorocznej edycji Restaurant Week? Wydarzenie trwa do końca października. Jeszcze przez 3 wieczory można sprawdzić, co potrafią kucharze i jak łączyć produkty regionalne z modą. Czy dzięki Restaurant Week restauracje podnoszą poziom oferty, a goście stają się wymagający i nie poprzestają na burgerach czy słabo doprawionej zupie? Zapytam twórców.
„Złote piachy” to tytuł zbioru reportaży o Bułgarii i o tym, z czego wynika jej aktualny obraz. O historii, kulturze, polityce traktują reportaże Sylwii Siedleckiej, a ich autorka spotkała się z lubelską publicznością w cyklu „W stronę” w Domu Słów w Lublinie. Relacja – w audycji.
Do tego książka do zdobycia i zaproszenia na show samego Cezarego Pazury.
Agnieszka Krawiec, do usłyszenia tuż po godzinie 13.00.
Fot. pixabay.com