Dżem truskawkowy z czekoladą albo z bazylią? Dżem z cukinii? Albo morelowy z lawendą? Jeśli lato zamykamy w słoiku, warto troszkę poeksperymentować i pamiętać o dodatkach z ziół, miodu czy czekolady. Co roku najróżniejsze pomysły w ten sposób realizuje Katarzyna Kusy, która w cyklu „Lato smakuje” podpowie, jakie przetwory warto samodzielnie przygotować w domu.
W kosztującej 70 mln dolarów produkcji filmowej science-fiction ma zagrać… robot Erica. Wygląda jak kobieta, zachowuje się jak kobieta… Czy roboty zastąpią ludzi? Czy sztuka tworzona przez sztuczną inteligencję zmieni świat? Porozmawiam o tym z psychologiem biznesu Pawłem Fortuną, który niedawno zrobił ciekawy eksperyment.
Będą też podróże bliskie, książka do zdobycia i informacje oraz konkurs promujący Honorowe Krwiodawstwo.
Agnieszka Krawiec, zapraszam tuż po godzinie 12.00.
Fot. pixabay.com