Podczas podróży poślubnej pomyśleli, że warto by opisywać miejsca, które oferują dobre jedzenie. I tak od 5 lat podpowiadają punkty gastronomiczne, w których zjedli coś dobrego i które rekomendują z powodu smaków, atmosfery, dobrego serwisu. Ale bycie kulinarnym blogerem jest odpowiedzialnym zadaniem, bo – choć restauracje na Lubelszczyźnie oferują coraz lepsze, czasem wręcz genialne jedzenie – to sporo trzeba jeszcze zmienić na lepsze.
O swojej pasji kulinarnej i mocy Internetu mówią Karolina Zwolska-Piątkowska i Franciszek Piątkowski, autorzy kulinarnego fanpage’u „Enjoy – Trip, Fun, Taste”. Opowiadają między innymi o tym, dlaczego publikują głównie dobre recenzje i co można zrobić ze skorzonery.
Skorzonera, nazywana też wężymordem lub czarnym korzeniem albo zimowymi szparagami, to warzywo, korzeń rośliny Scorzonera hispanica. Jest to źródło witamin z grupy B, witaminy C, błonnika, karotenu oraz potasu, magnezu, wapnia czy żelaza.
AKr
Fot. www.facebook.com/enjoyTFT