24.02.2021 Druga połowa dnia

131536650 112356330728305 5853944335160720057 o 2021 02 23 144224

Tradycyjne smaki Lubelszczyzny w XXI wieku: moda, czy coś więcej? O projekcie „Dziedzictwo kulturalne od kuchni – promocja tradycji kulinarnych oraz profesjonalizacja oferty gastronomicznej Lublina i Równego” powie Barbara Wybacz z Urzędu Miasta Lublina.
Skoro tematycznie sięgniemy do tradycji i smaków regionalnych – lubelskich i równieńskich – to może i o tym, jak zrobić prawdziwy barszcz ukraiński powiemy?

Do zdobycia będą książki Jędrzeja Pasierskiego – wraz z zaproszeniem na spotkanie on-line w Radiu Lublin w cyklu „Kryminalne czwartki w Lublinie”.

Agnieszka Krawiec, do usłyszenia po 13.00.

Fot. facebook.com/dziedzictwokulinarnelubelszczyzny

Exit mobile version