Kulinarne podróżowanie jest stale obecne w naszej audycji. Tym razem jednak niemal cały program poświęcimy tradycjom kulinarnym z Lubelszczyzny i ich współczesnym modyfikacjom. Co dobrego zjemy na Podlasiu, a co na Roztoczu? Co w okolicach Puław, a co w Hrubieszowie? Dobre jedzenie – czyli jakie? Czy turyści, którzy mimo pandemii zawitają w Lublinie zjedzą tu coś, co zawsze będzie im się dobrze i smacznie kojarzyć z naszym miastem i regionem?
O dziedzictwie kulinarnym Lublina i Lubelszczyzny powiedzą Barbara Wybacz z Biura Turystyki Urzędu Miasta Lublin i Kamil Kotarski, kucharz, ekspert kulinarny.
Czekam na Państwa podpowiedzi smacznych potraw rodem z Lubelskiego i podpowiedzi miejsc, w których takiego dobrego jedzenia nie zabraknie: podroze@archiwum.radio.lublin.pl.
Agnieszka Krawiec, zapraszam.
Fot. archiwum