Zbliża się 14. edycja Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie. Przez kilka dni mieszkańcy Lublina będą mogli poznawać specjały kuchni lubelskiej, polskiej i europejskiej, a także zaopatrzyć się w różnorodne wędliny, przyprawy i sery.
W tym roku gwiazdami festiwalu będą sportowcy, którzy spróbują swoich sił w gotowaniu.
– Przygotowaliśmy wiele atrakcji. Ta edycja będzie wyjątkowa – mówi Dyrektor Europejskiego Festiwalu Smaku, Waldemar Sulisz (na zdj.). – Będzie zielona, ekologiczna, anielska, ogrodowa, nadmiernie ekscytująca, bo będą znakomite wystawy. Będą aż 4 jarmarki, nigdy tyle jarmarków nie mieliśmy. Dodatkowo Lubelskie Święto Cydru, wiele pokazów, konkursów gastronomicznych i absolutna nowość: najlepsi sportowcy, ikony lubelskiego sportu gotują na Scenie Smaku.
Festiwal zacznie się w poniedziałek 5 września i potrwa do 11 września. Szczegółowy program na stronie imprezy.
KovA / opr. KB