Jak jadano w starożytnym Izraelu? Spotkanie z kuchnią żydowską w Łukowie

bread g8f188dabd 1920 2021 10 05 083829

„Korzenie kuchni żydowskiej. Zapachy i smaki” to tytuł wykładu, który będzie można wysłuchać w Łukowskim Ośrodku Kultury. Spotkanie poprowadzi Hanna Kossowska – malarka, edukatorka, aktorka i animatorka kultury żydowskiej.

Od lat związana jest z wydarzeniami takimi jak: Warszawa Singera w Warszawie, Zbliżenia w Gdańsku i Festiwal Kultury Żydowskiej w Krakowie, a ostatnio z Lubliner Festival. Zajmuje się malarstwem, grafiką, projektowaniem macew oraz sztuką użytkową. Ma w dorobku ponad 30 wystaw oraz wiele projektów kostiumów i scenografii. Jej obrazy znajdują się w prywatnych zbiorach na całym świecie.

Hanna Kossakowska podczas spotkania opowie o tym, jak jadano w starożytnym Izraelu i skąd pochodzą niektóre potrawy.

Początek o godzinie 12.30

ZAlew / opr. AKos

Fot. pixabay.com

Exit mobile version