Krasnobród: najprostsze sposoby na rybę z grilla

dsc04984 2022 07 09 200313

W lecie rośnie apetyt na słońce oraz na grillowanie. Jednym z najzdrowszych produktów na grilla są ryby, które dzisiaj (09.07.) są tematem przewodnim pikniku w Krasnobrodzie.

CZYTAJ: Sum, tołpyga i złote rybki. Akwarium pełne ryb na pikniku w Krasnobrodzie

– Rybę możemy grillować w całości lub w filecie – mówi wiceprzewodnicząca Rybackiej Lokalnej Grupy Działania „Roztocze” Anna Kuśmierczak-Kuceł. – Ryba nie potrzebuje wielu dodatków. Wystarczy sól, pieprz, zioła, cebula, papryka. Obrzucamy rybę ziołami i ulubionymi warzywami i krótko grillujemy. Ryba nie potrzebuje dużo czasu, żeby jej nie za bardzo wysuszyć. Najbardziej na grilla nadaje się karp, ponieważ jest średnio tłusty i pasują do niego wszystkie dodatki. Uważam, że niepotrzebne są żadne suplementy. Wystarczy trzy razy w tygodniu jeść rybę.

Piknik został sfinansowany ze środków  Unii Europejskiej z programu „Rybactwo i morze”. Współorganizatorem pikniku jest Rybacka Lokalna Grupa Działania „Roztocze”.

ZOBACZ ZDJĘCIA: Piknik Rybacki w Krasnobrodzie

AO/ opr. DySzcz

Fot. Piotr Piela

Exit mobile version